Outlook nedir, nasıl kullanılır?


Outlook nedir, nasıl kullanılır?

Outlook, Microsoft odaklı en eski posta yazılımlarından biridir. İlk zamanlarda MSN, hotmail ve POP3 tipi posta yoluyla gönderilen postaları okumak için kullanılırdı. Asistan olarak hareket etmeyi tercih eder. Önümüzdeki birkaç yıl içinde gerçekten değiştiği söylenebilir. Bugün, Outlook gerçek bir posta sistemine dönüştü. Günümüzde, ücretsiz e-posta adresleri Outlook aracılığıyla kolayca elde edilebilir. Ücretsiz olarak sunulan en popüler sistemlerden biridir.

Outlook, Microsoft merkezli bir kişisel bilgi yöneticisi olarak kabul edilir ve genellikle sadece bir e-posta hesabı olarak kabul edilir. Ancak, bu tür bir düşünce gerçekleri yansıtmaz. Outlook kapsamlı bir hizmet olduğundan, birçok farklı hizmet birlikte barındırılabilir. Ayrıca her yıl belirli bir gelişim ivmesi vardır ve bu da insanların bu hizmetlere ilgisini artırmaktadır. Hemen hemen her İnternet kullanıcısı, Outlook hizmetinden aşağı yukarı kesinlikle yararlanacaktır. Adından da anlaşılacağı gibi, Outlook takvimlerini yönetebilir ve takvimleri gerektiğinde sizinle iş ilişkisi olan kişilerle paylaşabilirsiniz. Bu anlamda kesinlikle basit bir yazılım değildir.

Outlook 2013 yılında açılmış gibi görünse de, aslında 1995 yılında Microsoft'un Windows Live Hotmail adıyla hizmete sunmuştu. Hotmail hizmeti Outlook ile birleşti ve birçok yenilik ortaya çıkmaya başladı. Bugün bu ücretsiz hizmetten e-posta hizmeti alanların 15 GB depolama alanı kullanma hakkı var. Aynı zamanda sistemin sunduğu tüm hizmetler aynı şekilde kullanılabilir.

Outlook nasıl indirilir?

Outlook'u indirmenin birçok yolu olsa da, en güvenli yöntem Microsoft'un kendi resmi sayfasıdır. En son Outlook dosyalarına buradan kolayca erişebilirsiniz. Ayrıca Google Play Store veya Apple Store gibi sanal mağazalardan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu dosya yaklaşık 45-50 MB boyutunda olduğu için cihazda veya bilgisayarda fazla yer kaplamaz. Uygulamayı indirdikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Office 365’te Outlook kullanımı

Daha etkili bir şekilde kullanmak istiyorsanız, Outlook 365 deneyiminin gerisinde kalmayın. Office 365 ile Office 2019 arasında ciddi farklar vardır. Office 365'i en son lisanslı hizmetleri kullanmanıza olanak tanıyan bir abonelik hizmeti olarak düşünün. Kullanmaya başladığınızda, size otomatik olarak programın Word, Powerpoint ve Outlook gibi en son sürümünü sağlayacaktır. Office 365 ücretli bir hizmettir.