Landing Page nedir?


Landing Page nedir?

İçerikten Reklama İniş: Landing Page

Türkçede "iniş sayfası" olarak çevrilir ve başka bir internet platformunda gezinirken görünen bir reklama tıkladığınızda yönlendirildiğiniz sayfadır. Satıcı firma bu sayfada ürünleri size tanıtmak için çeşitli yöntemler kullanır.

Bu amaçla ürün hakkında çeşitli bilgiler verir, fırsatları anlatır, olayları açıklar ve indirim oranlarını vurgular.

Landing Page’te Ne Kadar Zaman Harcarız?

Tüm Landing Page’lerin mantığı aynıdır. Bir şekilde sayfaya götürülen ziyaretçiler "müşteri" yapmaya çalışır. Bu nedenle firma kısa sürede ziyaretçilerin ilgisini çekmelidir.

Araştırmalar, ziyaretçilerin geçirdiği ortalama sürenin 4 ile 7 saniye arasında olduğunu göstermiştir. Ancak, elbette, bazı ziyaretçiler sayfada 5 hatta 10 dakikaya kadar kalabilir ve önerilen satışı kabul edebilir.

Başarılı Bir Landing Page İçin 4 Öneri

1 Yerinde Tasarım

Burada "yerindelik" derken, ihtiyaca uygun içerik tasarımını kastediyoruz. Çok gösterişli, yorucu veya vurgulanan reklamların insanların dikkatini çekmesi zordur ve potansiyel müşterilerin kısa sürede açılış landing page’ten kaçmasına neden olabilir.

Bunun yerine, reklamverenler potansiyel ziyaretçilerin tercihlerini denemek için kullandıkları trafik kanallarını göz önünde bulundurmalıdır.

2. Tatmin Edici İçerik

Ne az ne çok, “kararında içerik”. Yeterli ürün bilgisi yoksa ancak diğer önemli noktalar vurgulanırsa, ziyaretçilerin sorgulamasına neden olabilir. Benzer şekilde, ürün son derece iyi karşılanırsa ve içerik gereksiz ayrıntılara hapsolursa, reklam hedefinin başarısız olması şaşırtıcı değildir.

Reklamverenler, kampanyadan bahsederken ve indirim oranına dikkat çekerken, landing page’te potansiyel müşterileri engellemeyecek şekilde ürün hakkında bilgi vermelidir. Ürünle ilgili (varsa) görsel ve işitsel materyalleri kullanarak potansiyel müşteriler ile ürün arasında bağlantı kurmaya çalışmalıdır.

3. Sayfa Yükleme Hızı

Ziyaretçilerin sayfada geçirdikleri ortalama sürenin 4 ile 7 saniye arasında olduğu unutulmamalıdır. Sayfayı yüklemek için zamanın yarısından azını harcamak, başarısızlık oranını büyük ölçüde artıracaktır. Öyle ki, çoğu ziyaretçi giriş sayfasının içeriğini görmeden sayfa yüklenirken sayfadan ayrılacaktır. Sayfa yükleme hızı çok yüksek olmalıdır. Satıcı, ziyaretçileri birkaç saniye içinde müşteriye dönüştürme fırsatına sahip olacaktır, bu nedenle "yükleniyor" metni sınırlı bir süre içinde boşa harcanmamalıdır.

4. Ziyaretçi Analizi

Landing page’i kim düzenlerse düzenlesin, tasarımcı, reklamcı veya satıcı sayfaya girecek kişilerin ortalama durumunu yansıtmalıdır. Gelecekteki ziyaretçilerin ortak özelliklerini birleştirerek tek bir hayali kişiyi ikna etmek için önceden stratejiler belirlenmelidir.