Akıllı telefonların pil ömrü nasıl uzatılır?


Akıllı telefonlar birçok işimizi kolaylaştırırken birtakım problemler de yaratabiliyor. Hemen hemen tüm kullanıcıların sorunu haline gelen bataryaların zayıflaması, çeşitli ayarlamalar ile ömrü uzatılabilir.

Android ve İOS farklı işletim sistemleri olduğundan dolayı çözümleri de farklı oluyor.

Android telefonlarda, konum hizmetlerini mümkün olduğu derecede kapalı tutun. Ekran parlaklığı kapalı olmalı, parlaklığı olabildiğince düşmelidir.

Hücresel veri, WİFİ, bluetooth gibi ağ bağlantılarını kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun. Yalnızca kullanacağınız zaman aktif hale getirebilirsiniz. Kullanmadığınız uygulamaları arka planda çalıştırmayın. Arka planda çalışan uygulamalar da pil seviyenizi ve pil ömrünüzü kısaltıyor. Kullandığınız cihaz OLED ekrana sahipse koyu arka plan renkleri kullanarak pil ömrünüzü yükseltebilirsiniz. Facebook ve Messenger uygulamalarının Lite versiyonuyla da tasarruf sağlayabilirsiniz. 4G bağlantısı da çok fazla pil tüketmektedir, 2G veya 3G seçeneklerini kullanabilirsiniz.

 

İOS telefonlarda ise Ayarlar > iCloud'a girerek kullanmadığınız uygulamaların iCloud kullanımını kapatabilirsiniz. Kullandığınız uygulamalardan bildirim geldiğinde cihazınızın ekranı otomatik olarak açılır buda pil ömrünüzü kısaltır. Ayarlardan Bildirimler kısmına girerek bildirim almak istemediğiniz uygulamaları kapatabilirsiniz. Arka planda çalışan uygulamaları da kapatarak pil ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Otomatik güncellemeler de pil tüketimini olumsuz etkilemektedir. Bu özelliği kapatırsanız pil ömrünüzü uzatabilirsiniz. Ayarlar > App Store’ye giderek otomatik indirmeler kısmından kapatabilirsiniz.

Iphone’larda bulunan düşük güç modu kullanılarak pil seviyesinin daha uzun süre dayanması sağlanabilir. Ayarlar > Pil kısmına giderek Düşük güç modu kısmından aktif edebilirsiniz.