E-Postanın Yerini Sosyal Medya Mı Alıyor?


E-Postanın Yerini Sosyal Medya Mı Alıyor?

Sosyal medya, günümüzde İnternet dünyasında en çok kullanılan ve ilk sırada yer alan platformdur. İnsanlar sosyal medyada arkadaşlarıyla iletişim kuruyor ve sohbet ediyor. Ayrıca birçok ticari şirket artık sosyal medyada kendilerine yöneltilen soruları yanıtlıyor. Geçmişte e-postaların kurumsal bir imajı vardı ve tüm işlemler burada yönetiliyordu. Şirket, müşterilerini e-posta yoluyla geri dönüş yapıyorlardı. Ancak zaman geçtikçe e-postalar geçerliliğini yitirmeye başladı ve kullanımı azaldı. Dolayısıyla sosyal medya araçlarının kullanımı ve bu araçların akıllı telefonlarda erişimi kolaylığı sosyal medyanın kullanılabilirliğini daha da artırmaktadır. Sosyal medyanın kullanımı çok kolaydır ve her zaman erişilebilir. Ayrıca sosyal medya, kullanıcılarına anlık iletişim kolaylığı sağlar.

E-Posta Kullanımı Neden Azaldı?

E-posta yoluyla büyük dosyalar gönderebilir ve insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Genelde şirketler dışındaki bireysel kullanıcılar artık e-posta yerine sosyal medyayı kullanmayı tercih ediyor. Geçmişte e-posta kullanımı daha popüler olmasına rağmen bu oran gün geçtikçe azalarak zirveyi sosyal medyaya bırakıyor. E-posta artık ilk tercih değil, çünkü e-posta yoluyla gönderilen mesajlar da sosyal medyadan daha sonra görülüyor. Bir sosyal medya hesabına göre görülme olasılığı daha düşüktür.

E Posta Günümüzde Nasıl Kullanılıyor?

E-posta hesapları artık iletişim kurmak yerine sosyal medya hesaplarına giriş yapmak için kullanılıyor. E-posta adresi olmadan sosyal medya araçlarına erişemezsiniz. Bu nedenle, bir e-posta adresi kullanmanız gerekir. Bu sayede sosyal medya hesapları oluşturabilir ve bu platformları aktif olarak kullanabilirsiniz. Bugün, tüm sosyal medya kullanıcılarının e-posta adresleri var. Bu kullanıcılar artık insanlarla iletişim kurmak için e-posta kullanmak yerine istedikleri zaman iletişim kurabilecekleri sosyal medya platformlarını tercih ediyor.

Sosyal medyada oturum açarken belirlediğiniz şifre, belirttiğiniz e-posta adresine gönderilecektir. Daha sonra şifreyi bu e-posta adresinden öğrenebilirsiniz. Bu özelliklerle sosyal medya, e-postanın bu yönde kullanım şeklini değiştirdi. Bir e-posta adresi alarak sosyal medya platformlarını kullanmaya başlayabilirsiniz.