Web Sitesi Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gereken Hususlar


Web tasarım yaptırmadan önce yapmanız gerekenleri sıralamak istedim ve size web site yaptırmadan önce hazırlamanız, karar vermeniz gereken noktalarda yardımcı olacak bir makale yazmak istedim.

Bir web siteyi faaliyete geçirmeden önce aşağıda sıraladığım hususlara dikkat etmekte fayda var;

1. Web Sitenizin Adresinin Ne olacağı (Domain Seçimi);
Genellikle şirketinizin ismi veya keywordlerden de oluşabilir. Domaini seçerken domainin uzun olmaması, kolay telaffuz edilebilmesi ve akılda kalabilir olması önemlidir. Uzantı için öncelikle kurumsal ise ve gerekli belge olması halinde .com.tr olması faydalıdır. Ama genel olarak öncelikle .com, .net, .org ve diğer uzantılar kullanılabilir.

2. Web Sitenizin Arama Motorlarında Üst Sıralarda Çıkması Önemli Bir Faktördür;
Web site yaptırırken web sitenizin yapısının googlea uygun olması gereklidir. Web sitenizi yapacak firmaya üst sıralarda çıkmak istediğiniz kelimeleri ve kelime öbeklerini tespit etmeniz ve bildirmeniz gereklidir.

3. Web Sitenizi Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken Bir Hususda Sitenin Tüm Tarayıcılarda ve Tüm Aygıtlarda Düzgün Açılabilmesidir;
Iphone, ipad ve diğer bazı aygıtlarda flash çalışmaması, web sitelerde flash kullanılmaması gerektiğini veanimasyonları java, jquery gibi sistemlerle yapmamız gerektiğini göstermektedir.

4.Sitenizin İçeriği Çok Önemlidir;
Sitenizde kullanacağınız metinlerin özgün olması ve başka sitelerden kopya olmaması gereklidir. Kullanacağınız resimlerinde açıklamarı alt etiketi ile birlikte verilmelidir. Resimler de seo için önemli etkenlerdir.

5. Sitenizin Kullanışlı Olması;
Bunun çin navigasyonu (menüyü) kullanabilir bir şekilde oluşturmanızı, sitenize gelen ziyaretçinin aradığı bilgiye en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamalısınız.

Sağlıcakla Kalın

Byc Media
Barış Çetiner