Web siteleri müşteri kitlesine ulaşmak için güncel ve kaliteli olmalıdır!


Web siteleri tasarlanırken tamamen kullanıcıya yönelik olmalıdır. Kullanıcıların sitede aradığını kolay bir şekilde önüne çıkaracak kısa ve öz yazılar olmalı, müşterinin göz zevkine hitap edebilmelidir. Geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak ve devamlılığını getirebilmek için içerik kalitesi en önemli noktalardan biridir. İçeriklerin güncel, müşteri odaklı olması müşterinin birkaç dakikadan daha fazla sayfanızda kalmasını sağlayacaktır.

Bir diğer önemli noktalardan biri de HTML kodlaması zayıf, mobil, tablet vb. ekran çözünürlüklere uygun olmayan web siteler de müşteri kaybına neden olmaktadır. Çoğu müşteriler siteyi ziyaret ettiğinde aradıkları bilgiyi saatlerdir aramadan zaman kaybetmeden önüne çıkmasını istemektedir. Müşterinin gözünü yormayacak, zamanını kaybetmeyecek, anında erişebileceği site tasarlanmalıdır.

Web sitenizi müşteri odaklı olup olmadığını sizler de test ederek anlayabilirsiniz. Web sitenizin kodlarını test edebilirsiniz, sitenizin açılımını, bilgilerin erişebilirliğini farklı tarayıcılardan, farklı cihazlardan kontrol edebilirsiniz.