.Com Nedir?


.Com Nedir?

Herhangi bir arama motorunda arama yaparken ve bir bağlantıya tıkladığınızda, genellikle com veya net ve org gibi birçok farklı uzantı ile karşılaşırsınız. Bunlara başka adlarla alan uzantıları denir. Domain kelimesi, basit bir ifadeyle ziyaret edilen herhangi bir sitenin adı olarak telaffuz edilebilir. Bir blog sitesi veya ticari bir site olsun, adın ardından .com uzantısı gelir. Etki alanlarının ve etki alanı uzantılarının açıklanması kolaydır.

Com Uzantısının Anlamı Nedir?

Bir işletme adı anlamına gelen com uzantılı bir işletme adıdır. Genellikle adından da anlaşılacağı gibi, esas olarak ticari işler için kullanılır. Koşulu yoktur, bu uzantıyı herkes kolayca satın alabilir. Elbette pek çok site ticari amaçla alıp kullansa da com uzantısı ayrıca satın alınabilir. Tüm ticari kuruluşlar bu uzantıyı kullandığından, hizmet sunan veya ürün satan siteler müşterilerine İnternet üzerinden hızlı bir şekilde erişebilirler.

Domain’deki Com Uzantısının Önemi

Hepimizin bildiği gibi com uzantısının birçok uzantısı vardır. Yani burada yapılması gereken internetin amacıdır. Örneğin, web sitenizde ilginç videolar paylaşmak istiyorsanız, .tv uzantısını kullanabilirsiniz. Bu tür birçok başka örnek, belirli amaçlar için verilebilir. Elbette bu noktada işletme ticari bir amaca dönüştüğünde, şüphesiz alan adından sonraki genişleme insanların gözüne girecektir. Bu nedenle ticari işlemler yapmak istiyorsanız com uzantısı doğru seçimdir.